Jordi Puig – Espanya: cadascú al seu lloc

Aquest migdia la Cristina de l’Atzucac m’ha dit que El Punt d’avui publicava una bona nocícia sobre el nostre amic i company Jordi Puig. He corregut a buscar un diari i, efectivament, diu que L’Estat [espanyol] haurà d’indemnitzar Jordi Puig, empresonat per l’assalt d’ETA a la caserna de Berga. El Tribunal Europeu dels Drets Humans ha condemnat l’estat espanyol a indemnitzar econòmicament en Jordi per no haver respectat el dret a la presumpció d’innocència. El nostre amic va estar 1.163 dies a la presó per una sentència dictada per un tribunal militar per l’assalt a la caserna de Berga, el novembre del 1980.
[@more@]

Ara, després d’una plia d’anys i un munt de recursos, el Tribunal d’Estrasburg, per unanimitat, ha condemnat Espanya per violar el conveni europeu dels drets humans. Hauran d’indemnitzar en Jordi amb 12.000 euros en concepte de danys morals i 4.229 més per les costes judicials que va haver de pagar ell. També hauran d’esborrar la condemna de 8 anys de presó dels antecendents judicials, que incomprensibblement encara constaven en el seu historial tot i que la sentència del consell de guerra havia estat anul·lada l’any 1992 pel Tribunal Constitucional espanyol, que havia establert el seu dret a la presumpció d’innocència. Aquests diners no arreglaran el mal fet, però la sentència posa cadascú al lloc que li pertoca.

Enhorabona, Jordi i companyia! Amb la perseverància d’aquests llargs anys de lluita judicial heu aconseguit que Espanya sigui condemnada pel Tribunal Eutopeu dels Drets Humans i tu, com a militant independentista, absolt.

Algú pot pensar que això passava fa molt de temps, però el blocaire Josep Antoni Vilalta ens fa conèixer en aquest article el vídeo d’una entrevista a l’actual Secretari d’Estat de Seguretat espanyol (el número 2 del Ministeri de l’Interor del país veí) per a una televisió australiana. No té pèrdua.

Clica aquí per veure el vídeo.

Quant a joanjubany

Descripció llarga sobre mi mateix
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: Jordi Puig – Espanya: cadascú al seu lloc

  1. BADÓ diu:

    Tranquil nom anònim, digues on vius, ocuparé la teva casa i et deixaré viure en una habitació sense finestres, em quedaré el teu sou i et donaré una paga i tu viu els teus alts ideals i ves a convertir als espanyols en el teu temps lliures, almenys faràs quelcom profitós

Els comentaris estan tancats.