“Els cristalls” i “La passada” animen el Sant Jordi

Ahir al matí, alumnes d’ESO dels instituts de Mataró van donar veu a la meva germana Helena tot llegint els seus contes en públic a la plaça de Santa Anna. M’ha agradat molt sentir en boca de vailets i mosses estudiants les narracions que l’Helena ja no pot explicar-nos directament i que han quedat publicades en Els cristalls de les terres del nord i altres contes. Moltes gràcies a tota la jovenalla que hi ha participat, i un agraïment especial al professorat (la Juliana, la Rosa i tota la resta) que van escollir aquest llibre i a la gent de can Robafaves (en Toni, en Joan…) que ho ha organitzat. A mi i a tota la família ens deixa un molt bon record d’aquest Sant Jordi.

Al vespre, i aquest cop a la plaça de la Peixateria, la colla de l’Associació cultural …i quinze! presentaven públicament el llibre-joc La passada de Les Santes, festa major de Mataró. Ha estat una "passada" veure com la mainada i els pares i mares que han fet petita la plaça gaudien reconeixent les figures de la nostra Festa Major dibuixades per en Teo Perea. Es tracta d’un material manipulatiu on les figures són imants que s’adhereixen sobre un desplegable que representa els carrers per on passa la cercavila. Formalment, han presentat l’obra en Toni Vidal, la Lali Guanyabens i l’Anna Gené (de l’associació cultural), en Teo (de l’estudi de disseny gràfic i comunicació visual Clic Traç) i l’alcalde i el regidor de Cultura (de l’Ajuntament). Tot un detall l’agraïment que en Toni Vidal ha volgut fer a tot l’equip de la cooperativa Clic Traç per la nostra participació en fer realitat el seu projecte. De fet, jo els agraeixo a ells (i a en Dani Àlvarez, i a la Tona Castellví, i a la Montse Borrell) que hagin confiat en nosaltres, que s’hagin deixat assessorar i que hagin compartit la responsabiliat d’editar un material tècnicament tan poc habitual. Ara toca que la canalla mataronina el gaudeixi.

[@more@]

Quant a joanjubany

Descripció llarga sobre mi mateix
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.