Manuel Mas, botifler!

Ara tenim l’exalcalde de Mataró, Manuel Mas, fent de diputat al Congrés d’Espanya. Amb l’ascens del tripartit al poder l’home aspirava a alguna Conselleria o Secretaria general al Govern del Principat. El 2004 deia:
“A dia 24 de desembre, no tinc cap oferta sobre la taula. Però en el
moment que faig el plantejament que sóc de la generació del 1979, que
sóc el més veterà dels alcaldes de ciutats importants de Catalunya… A
partir d’aquí hi ha oportunitats diverses. Si m’ho donen, bé. I si no
m’ho donen, també. Sóc molt estoic”. Però no li van donar i s’ha quedat en diputat ras al país veí, al seu país. Ara és un número a les votacions, i fa la seva feina: apretar el botó que li diuen.[@more@]

El 9 de febrer va apretar el botó del vot contra la llengua catalana. Amb el dit va posar el seu granet de sorra, juntament amb la resta de diputats del PSOE i del PP, per aprovar el projecte d’estatut espanyol d’autonomia del País Valencià. Bé, ells en diuen Comunidad Valenciana, encara que els agradaria anomenar-lo Reino, però suposo que en la seva Constitució no els hi quadra un Reino dintre del Reino de Espana, no? En canvi, i només per esquarterar la nostra llengua (el català) i la nostra nació (els Països Catalans), no ténen cap escrúpol a inventar-se l’"idioma valencià". Això sí que hi cap en la seva Constitució. Ara bé, jo em pregunto: aprovaríen un estatut d’autonomia d’Andalusia que definís l’andalús com a "idioma"? No s’estirarien els cabells si els cubans diguéssin que parlen l’idioma cubano?

Tal com denuncia MataróViu, "L’Institut d’Estudis Catalans ha
denunciat que l’invent de l’Idioma Valencià qüestiona la unitat de la
llengua i dificultarà enormement el seu reconeixement internacional, la
qual cosa representaria una victòria de les tesis acientífques de
l’ultradreta espanyola i regionalista valenciana".

En tot cas, aquest paperot no em sorprèn del sr. Manuel Mas i Estela, Quan feia d’alcalde de Mataró ja era molt aficionat a anar a la caserna de la Guàrdia Civil a cridar fins a esgargamellar-se "Visca Espanya, i visca la Guàrdia Civil!". I s’estivama molt la seva bandera rojigualda, tot i que algun cop la va trobar a faltar. Allà a Madrid hi deu estar bé amb el seu col·lega Pepe Bono, el de les banderetes. Només em sap greu que els viatjets amb el pont aeri li paguem tu i jo amb els nostres impostos, però així l’home s’està allà on li toca: a l’estranger.

Quant a joanjubany

Descripció llarga sobre mi mateix
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: Manuel Mas, botifler!

  1. coach bags diu:

    Realmente me gusta. Gracias por compartir con nosotros. *

Els comentaris estan tancats.