Visca la llibertat d’expressió: 120 euros de multa per un cartell

Avui ens ha rebut el regidor de Serveis i Manteniment, el sr. Francesc Melero, acompanyat del cap tècnic d’aquesta àrea de l’Ajuntament de Mataró, perquè l’any passat (el desembre) li haviem demanat parlar sobre les sancions que estan posant darrerament a les entiats que anunciem actes amb el clàssic sisema dels cartells. Li hem plantejat al regidor que no trobem gens just que s’estiguin aplicant sancions per encartellar "fora dels llocs autoritzats" en una ciuat on no hi ha espais públics on fer-ho. Li hem proposat de crear una taula de diàleg amb totes les enitats que treballem per la ciutat i volem donar a conèixer les nostres activiats per establir unes normes del joc fetes entre totes les parts, i no de forma unilateral per part de les autoritats, com passa ara.

[@more@]

No és just prohibir enganxar cartells fora de les cartelleres en una ciutat on només hi ha dues cartelleres per a gairebé 120.000 habitants. És com si algú prohibís cagar fora de la tassa del wàter en un lloc on no hi ha tasses de wàter, oi que no és lògic? Doncs això és el que passa amb les cartelleres a Mataró. Se n’havien posat després del franquisme i durant els anys 90 el mateix Ajuntament que les havia instal·lat les va anar eliminant fins que no n’ha quedat cap. Això sí, quan s’acosten les eleccions les posen durant quinze dies per als partits polítics que s’hi presenten. Uns partits que ni tansols les utilitzen (excepte candidatures petites com la CUP), ja que les seves campanyes les porten empreses a cop de talonari: els hi posen banderoles als fanals, tanques publicitàries, etc… tot pagat per tu i per mi amb els diners públics que s’assignen a ells mateixos després de repartir-se les poltorones.

El regidor ha tret pilotes fora tot dient que ell se’n cuida de fer complir les ordenances municipals sobre brossa i neteja, però que com a mostra de bona voluntat ja traslladarà la nostra proposta de diàleg a la regidora de Participació.

Sobre la sanció de 120 euros a la CUP per un cartell enganxat amb cel·lo en una paret, ens han dit que les intringulis legals i les normatives a vegades són difícils d’entendre per a persones de peu com nosaltres, però que ells no poden "fer desaparèixer" un expedient. El cas és que la "proposta de sanció" la van enviar a una adreça incorrecta (a casa mon pare, que no té res a veure amb la CUP), nosaltres hi vam presentar al·legacions, però enlloc de reconèixer un defecte de forma que l’anul·laria, ens van enviar la sanció en ferm aquest cop a l’adreça correcta. Quina barra! Si invertim els papers i un ciutadà s’equivoca quan s’adrreça a l’Administració, et diuen que no t’has ajustat a la normativa i et fots… però quan és l’Administració qui s’equivoca, doncs… també et fots tu, ciutadà!

Quant a joanjubany

Descripció llarga sobre mi mateix
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: Visca la llibertat d’expressió: 120 euros de multa per un cartell

  1. JosepArnau diu:

    Quina colla de barruts que teniu a l’ajuntafems de Mataró.

Els comentaris estan tancats.