Ple Municipal de novembre

Darrerament he agafat el vici d’anar als Plens Municipals de l’Ajuntament. M’agrada veure directament què decideixen els governants sobre la nostra ciutat, els nostres diners (els impostos de les persones que vivim a Mataró), i tantes i tantes coses que ens afecten directament (sovint, a nosaltres i als nostres fills, i als fills dels nostres fills).

M’acostumo a assabentar que hi ha Ple Municipal perquè un dijous al mes des de la finestra de la feina (treballo a la plaça de l’Ajuntafems) veig com, cap a les sis de la tarda, comencen a arribar cotxes (i furgonetes els dies més sonats) de la policia local i dels Mossos d’Esquadra. Els agents entren a la Casa Gran per la porta del darrere, i a les set comença el Ple. Tenim uns "representants del poble" que a cada Ple necessiten la policia per a protegir-se del poble. Curiós, oi?

[@more@]Aquest Ple de novembre només els ha calgut un cotxe de municipals, ha estat bastant de tràmit i amb poca "salsa".

Quan he arribat debatien sobre el quart cinturó: encara més asfalt per omplir-lo de més i més cotxes, enlloc de potenciar trens i altres mitjans de transport col·lectiu. Han votat a favor del 4t cinturó PsoE, CiU i PP, i en contra els socis minoritaris del tripartit. És un dels pocs casos en què el tripartit vota per separat. Quan des de la CUP vam proposar la construcció d’una estació d’autobusos interurbans per potenciar el transport públic col·lectiu ICV i ERC no van dubtar a votar-hi en contra tot seguint del PsoE, però el partit de l’alcalde no demostra la mateixa "fidelitat" amb els seus socis petits.

Passen diversos punts fins a tocar-ne tres d’urbanisme. Són tres temets de pur tràmit sense debat ni explicacions per part d’en Vilert, i tots 27 regidors voten a favor per unanimitat.

El punt 15 és l’aprovació de nous noms de carrers de la ciutat. En Graupera explica que amb l’ampliació de Can Quirze hi ha nous vials i que els posaran noms de comarques catalanes, "tal com s’acostuma a fer amb els vials de poca afectació postal o bé allunyats i de difícil accés". O sigui, que els noms de territoris propers com les comarques dels Països Catalans es posen a vials marginals, mentre genocides espanyols com Pizarro o Hernán Cortés tenen dedicats carrers de primer ordre. Deu ser el tarannà "catalanista i d’esquerres"… O com el que van fer amb en Fèlix Cucurull, escriptor arenyenc al qual van dedicar un carreró marginal sota l’autopista "amb poca afectació postal" (en aquest cas amb nul·la afectació, ja que no hi ha ni hi haurà mai cap habitatge ni cap neggoci, o sigui que és una adreça que mai ningú donarà a ningú). En canvi, ens van encolomar el nom de Tomás y Valiente (un espanyolista molt relacionat amb el nostre entorn proper, com tothom sap) a la plaça dels Jutjats, l’adreça de la qual s’escriu a milers de papers i paperots, i hi ha un fotimer de gent que (voluntàriament o no) és adreçada en aquest indret.

Al punt 18 el tripartit en bloc aprova les noves tarifes de taxis del 2006 i l’oposició de dretes hi vota en contra perquè el regidor Manchado (hàbil dialogant, ell, com tothom sap) no ho ha consensuat amb els mateixos taxistes.

I arriben les "propostes de resolució" i els "precs i preguntes", que és la manera que tenen els regidors de l’oposició de controlar el que fan els regidors del govern. El PP pregunta sobre la torre de nou pisos que el govern vol aixecar a Can Gassol i com és que el regidor d’urbanisme no va voler anar a una reunió amb els veïns on hi haguessin més de 10 persones. En Vilert contesta, com sempre, "esquivant el bulto" i sense respostes clares a preguntes clares. Aprofita per anunciar que ha decidit "retirar voluntàriament" de la Generalitat el projecte de la polèmica torre, segons ell per trobar vies d’entesa amb els veïns afectats. Molt m’ensumo que la Generalitat, vist l’enrenou, hauria tombat la proposta d’en Vilert i ell la reitra abans de sortir la cua entre cames. Però, com a bon malabarista que és, surt dient que ho fa per entendre’s amb "els veïns, que són gent sensata". Un veïnat que li va treure pancartes als morros a l’anada a Ofici de Les Santes i que li ha tombat dos cops el projecte de gratacels? Per mi sí que són gent sensata, però per a ell crec que són un enemic que no pot doblegar. Que n’arriba a ser de fals…

M’avorreixo i me’n vaig a casa, que tinc una companya, dues criatures i tres gats que m’esperen. Nanit!

Quant a joanjubany

Descripció llarga sobre mi mateix
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.